Havreklid kommer fra den afskallede havre, hvor den hårde skal er fjernet, og kernen er valset. Havreklid er sprængfyldt med kostfibre. Havreklid gør den traditionelle havregrød mere cremet.
Havreklid er rig på vitaminer og mineraler. Det indeholder vitamin B1 og B3, B5 og B6 og mineralerne mangan, kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink. Zink understøtter sundheden for hud og hår.
Dette er en morgenmad, der ikke kun giver dig masser af næringsstoffer og energi, men også holder dig mæt i særlig lang tid
Ingredienser til 2 personer
50 g havregryn 30 g havreklid 1 spsk. malede mandler 500 ml plantemælk Granatæblekerner 1 æble 1 knivspids kanel |
Tilberedning
Bland havregryn, havreklid og malede mandler i en gryde, hæld plantemælken i under omrøring, og bring langsomt det hele i kog under omrøring. Fjern fra varmen, og sæt til side.
Fordel grøden i to skåle, tilføj æblestykker og granatæblekerner, og drys med lidt kanel.