Chili sin carne med kartoffelbåde

Ingredienser

Til chili sin carne:

2 små løg
3 hvidløgsfed
½ rød chili
½ gule chili
½ grøn chili
1 dåse brune linser
1 dåse kidney-bønner
1 dåse lima-bønner
1 dåse majs
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
½ spsk. olivenolie til stegning
Mexicansk krydderi-blanding
Salt og peber

Til kartoffelbåde:

500 g kartofler
½ spsk. olivenolie
½ spsk. hvidløgspulver
1 tsk. røget paprika
Salt og peber

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Put dem i et fad og bland dem godt sammen med olivenolien og krydderierne. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Pil løgene og hvidløgsfedene og skær dem i fine stykker. Hak chilierne.

Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilføj de brune linser og sauter i et par minutter.

Tilsæt derefter de hakkede tomater og tomatpuré, og lad retten simret i 10 minutter.

Tilsæt majs, bønnerne, mexicansk krydderi-blandning, salt og peber til retten og lad den simre i yderligere ti minutter.

Server chili sin carne’en i skåle eller dybe tallerkner, og læg kartoffelbådene ovenpå.