Kikærtesuppe

Ingredienser

3 fed hvidløg
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
350 g kartofler
1 1/2 dl cherrytomater
2 dåser kikærter

7 ml vand med grøntsagsbouillon

1 spsk. olivenolie
½ tsk. gurkemeje
1 tsk. røget paprika
½ tsk. chiliflager
1 spsk. soyasovs
1 spsk. tomatpuré

Tilberedning

Hak hvidløget fint. Skær rødløg, rød peber og grøn peber i tern.

Skær cherrytomater i halve. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Varm en gryde op til middel varme. Tilsæt olivenolien, derefter rødløg og hvidløg. Sauter i 3-4 min. Tilsæt de røde og grønne peberfrugter og sauter i et par minutter

Tilsæt salt, peber, gurkemeje og røget paprika. Rør godt rundt i gryden. Tilsæt cherrytomater, kartofler og 1 dåse kikærter.

Hæld bouillon-vandet i gryden, og lad suppen simrer i 15 minutter under låg.

Tag med en dyb suppeske 5 skefulde af suppevandet og hæld det over i en blende eller skål. Tilsæt halvdelen af den anden dåse med kikærter til blenderen eller skålen. Blend indholdet i blenderen eller brug en stavblender i skålen. Hæld indholdet i gryden .

Tilføj resten af kikærterne i suppen. Rør soyasovs, chiliflager og tomatpuré i. Rør godt rundt.

Øs suppen op på en tallerken og pres lidt citronsaft over.