Linsefrikadeller

Ingredienser

Til fire personer

300 g tørre, røde linser
500 ml grøntsagsbouillon eller saltet vand
180 g peberfrugt i tern
180 g løg i tern
4 store fed hvidløg hakket
60 g kikærtemel, mere efter behov
6 spsk. hakket persille
2 tsk. paprikapulver

1,5 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
Peber og røde chiliflager efter smag
Olie til stegning

Tilberedning

Linsebøffer

Skyl først de røde linser i et dørslag under rindende vand for at fjerne eventuelle urenheder. Kom herefter linserne sammen med grøntsagsbouillonen (eller saltet vand) i en stor gryde.

Bring grøntsagsfonden i kog, og lad linserne simre i cirka 15 minutter., indtil de er bløde og falder delvist fra hinanden.

Skær løg, peberfrugt og hvidløg i tern og læg dem på en pande med lidt olie. Steg ved middel varme i et par minutter, indtil løget er gennemsigtigt (ikke brunt).

Kom de kogte linser, grøntsager, krydderier, persille og kikærtemel i en foodprocessor eller blender. Blend indtil der lidt struktur.

Form 8- 10 linsefrikadeller med hænderne.
Læg frikadellerne på en stor pande med lidt olie og steg dem, til de er gyldenbrune og sprøde.

Serveringsforslag. Græske kartofler, tzatziki og salat som tilbehør til linsefrikadellerne.