Selleri-schnitzel med bayersk kartoffelsalat

Ingredienser
Til 4 personer

Bayersk Kartoffelsalat
1 kg hårdkogte kartofler
1 løg
200 ml grøntsags-bouillon
1/2 spsk. sennep
Purløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æble-eddike
Salt og peber

Selleri-schnitzel
1 selleriknold
150 g mel
200 ml plantemælk
100 g rasp
100 ml rapsolie
Saft af en halv citron
1 spsk. gærflager
1 spsk. sød paprika
Salt og peber

Tilberedning

Bayersk kartoffelsalat

Skræl kartoflerne og kog dem gryde i ca. 20 . 30 minutter afhængig af størrelsen. skær dem i skiver i ca. 0,5 cm brede.

Fint terning løg, tilsæt kartoflerne i en salatskål og hæl langsomt over grøntsagsbouillon, indtil kartoflerne har en skinnede konsistens.

Lav en homogen vinaigrette af olie, eddike, sennep, salt og peber og hæl også over salaten. Top med friske urter lige før servering.

Selleri-schnitzel

Skæl sellerien og skær den i skiver , de skal være ca. 1 cm tykke. Kog selleriskiver i en stor gryde i ca. 10 minutter. Hæld dem derefter i en si, og lad dem køle af.

Lave en dej af mel og plantemælk. Den skal have samme konsistens som en pandekagedej. Tilføj citronsaft, gærflager, paprika, salt og peber i dejen, og rør godt rundt. Hæld raspen i en anden dyb tallerken.

Vend de kølede selleriskiver i dejen, vend dem derefter i raps. Steg dem derefter i raspolie på en pande til, de er sprøde og gyldenbrune. Server med kartoffelsalaten og en grøn salat.