Ingredienser
Ca. 1 kg søde kartofler
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sød paprika
100 – 125 g af årstidens bladsalat (Jeg har brugt vårsalat)
3 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 dåse kikærter
2 tomater
Tilberedning
Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk bagepladen med bagepapir. Vask og skræl de søde kartofler.
Skær først kartoflerne i halve på langs og derefter på tværs. Læg kartoffelbådene i en stor skål.
Tilsæt olivenolie, salt og paprika, og bland det hele godt. Fordel dem derefter side om side på bagepladen.
Bages i ovnen på midterste rille i 15 – 20 minutter.
Bland citronsaft og olivenolie i en lille skål. Pil hvidløget og pres eller hak det meget fint, og tilsæt det i skålen.
Dræn kikærterne i et dørslag. Skær tomaterne på kryds og tværs.
Til servering: Fordel først søde kartoffelbåde, derefter den marinerede salat og kikærter på en tallerken.