Sommer-suppe med kikærter

Ingredienser

Til fire portioner

400 g kartofler
300 g gulerødder
250 g champignoner
200 g grønne bønner (friske eller frosne)
1 spsk. olivenolie
700 ml. grøntsagsbouillon-vand
2 laurbærblade
1 håndfuld persille
200 g ærter (friske eller frosne)
En dåse kikærter
Salt og peber
1 knivspids stødt kommen

Tilberedning

Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens champignonerne og skær dem ligeledes i mindre stykker.

Varm olien op i en stor gryde og sauter kartoflerne, gulerødder og champignonerne under omrøring i 2-3 minutter. Hæld derefter bouillon-vandet i og tilsæt bønner og laurbærblade.

Lad det simre forsigtigt i ca. 15 minutter, mens der røres af og til. Hak persillen og tilføj den til suppen.

Tilsæt ærterne og kikærterne til suppen, og lad den simre i yderligere 5 minutter.

Tilsæt eventuelt mere bouillon-vand. Smag til med salt, peber og kommen.